Velkommen til Dentalia

Tilbake til behandlinger

Invisalign

Invisalign – "Usynlig" tannregulering for voksne

Invisalign®-systemet kan benyttes ved behandling av en rekke tannstillingsproblemer, fra mindre tannbevegelse til mer kompliserte tilfeller. Invisalign er en perfekt løsning for de som for eksempel har en eller flere skjeve tenner, overbitt eller mellomrom mellom tennene. Det er imidlertid enkelte problemstillinger som ikke lar seg løse med denne behandlingsformen og hvor annen kjeveortopedisk behandling er nødvendig. Når du kommer til første konsultasjonstime hos oss vil vi vurdere om Invisalign egner seg for deg og din tannstilling.


Konsultasjonstime

Ved en konsultasjonstime hos oss vil vi ha en samtale rundt din tannstilling og dine ønsker. Ved hjelp av en 3D scanner blir tenner og tannbuen din avbildet effektivt in i ett digitalt verktøy som vi kommuniserer med Invisalign. Du får en simulering av muligheter og resultat i løpet av få minutter. Etter dette vil du få informasjon om forventet behandlingsforløp og pris med Invisalign. På bakgrunn av denne informasjonen blir det satt opp en ClinCheck®, vår virtuelle 3D behandlingsplan. ClinCheck viser serien av bevegelser tennene dine skal gjennomgå i løpet av behandlingsperioden. Tannlegen vil gå igjennom denne behandlingsplanen med deg og vise deg hvordan tennene forventes å se ut etter endt Invisalign-behandling.Hvordan fungerer Invisalign?

Behandling med Invisalign-systemet retter opp tennene med en serie nesten usynlige, uttakbare reguleringsskinner som er spesialtilpasset dine tenner. Du skifter reguleringsskinne hver fjortende dag og tennene dine vil bevege seg, litt etter litt og uke etter uke, mot den endelige tannstillingen. Du trenger kun kontrollbesøk hos oss hver 4-6 uke for å få nye skinner og sjekke at behandlingen går som planlagt. For optimalt behandlingsresultat skal skinnene brukes 20-22 timer i døgnet, og skal kun tas ut ved måltider og ved renhold av tennene. Innarbeiding av gode rutiner for bruk av skinnene er viktig for å nå ønsket resultat til planlagt tid.

Tannlege Carl-Henrik Gullaksen hos Dentalia har over 10 års erfaring med bruk av Invisalign-systemet.


Fyll ut skjemaet under dersom du er interessert i at vi tar kontakt med deg for en konsultasjon.