Velkommen til Dentalia

Tilbake til behandlinger

Invisalign

Invisalign – tannregulering for voksne

Invisalign® systemet kan benyttes til å behandle en rekke tannstillingsproblemer, fra mindre tannbevegelse til mer kompliserte tilfeller. Det er imidlertid enkelte problemstillinger som ikke lar seg løse med denne behandlingsformen og hvor annen kjeveortopedisk behandling er nødvendig. Når du kommer til første konsultasjonstime vil vi vurdere om Invisalign egner seg for deg.

Konsultasjonstime

På en konsultasjonstime hos oss vil vi ha en samtale rundt dine tenner og ønsker. Denne løsningen er perfekt for de som har en eller flere skjeve tenner, overbitt eller mellomrom mellom tennene. En flott løsning som tar utgangspunkt i å rotere dine egne tenner.

Før en behandlingsplan kan settes opp, vil vi ta et avtrykk av tennene dine for å sjekke om de kan rettes opp med Invisalign-systemet. Når dette er bekreftet, blir en detaljert behandlingsplan satt opp med bruk av ClinCheck®, vår virtuelle 3D behandlingsplan. ClinCheck viser serien av bevegelser tennene dine skal gå gjennom i løpet av behandlingensperioden. Dette viser deg hvordan tennene forventes å se ut etter endt Invisalign-behandling.

 

Behandling med Invisalign systemet retter opp tennene med en serie nesten usynlige, uttakbare reguleringsskinner som er spesialtilpasset deg. Du skifter reguleringsskinne hver fjortende dag og tennene dine vil bevege seg, litt etter litt og uke etter uke, mot den endelige stillingen. Du trenger kun kontrollbesøk hos oss hver 4-6 uke for å få nye skinner og sjekke at behandlingen går som planlagt. Skinnene skal vanligvis brukes 20-22 timer i døgnet og skal kun tas ut ved måltider og ved renhold av tennene. Når gode rutiner for bruk av skinnene er innarbeidet vil det gå fort mot ønsket resultat.

 

Tannlege Carl-Henrik Gullaksen hos Dentalia har over 10 års erfaring med bruk av Invisalign systemet.