Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best. 

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Skallfasetter/veneers

Skallfasetter/veneers

Opplever du misfargede eller skjeve tenner, eller er du generelt misfornøyd med utseende på tennene dine?

Da kan skallfasetter, også kjent som veneers være løsningen for deg. Tannlegene ved Dentalia Tannlegesenter har høy kompetanse på dette. Det viktigste for oss er at våre pasienter er fornøyde og føler seg godt informert når det gjelder all behandling.

Skallfasetter er et tynt skall, fremstilt i enten kompositt eller porselensmateriale. Dette håndlages hos tanntekniker, og er spesialtilpasset. Fasettene vil fremstilles etter pasientens individuelle behov, ønsker og tenner. Med denne behandlingen får du et naturlig og estetisk resultat.

Behandlingen har flere funksjoner, blant annet kan feilstillinger, skjevheter og misfarginger rettes opp. Skallfasetter kan også tette mellomrom mellom tenner, og erstatte nedslitt tannsubstans hos pasienter med for eksempel gnisse- eller syreskader.

Behandlingen er et godt alternativ for deg som:

  • Opplever misfargede tenner, hvor misfargingen ikke kan fjernes med rens, bleking eller kompositt.
    Har ujevne tenner.
    Plages av synlige fyllinger.
    Plages av mellomrom mellom tennene.
    Ønsker en bedre form på tennene

Før du kommer i gang med behandlingen, er det viktig å vite at påsetting av skallfasetter er en behandling som krever grundig planlegging, og flere besøk hos oss og tanntekniker. Tannlegene ved Dentalia utfører behandlingen non-invasivt, dette vil si at vi sparer mest mulig av din tann, ved å kun borre det som er helt nødvendig for å oppnå et godt resultat.

Hvor lang er levetiden på skallfasetter?

Fasettene har en holdbarhet på ca. 15 år, men dette varierer fra person til person. Det er flere faktorer som kan påvirke levetiden, blant annet karies og brudd i fasettene ved eventuell overbelastning.

Ønsker du en vurdering av dine tenner? Kontakt oss i dag for en uforpliktet samtale. Vi har også alternativer til skallfasetter og kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for deg, etter en grundig undersøkelse og samtale. Hos oss skal du føle deg trygg og godt informert.