Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden for å blant annet måle hvilke sider som blir besøkt og hvilke kanaler som fungerer best. 

Ved å besøke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler.

Få slutt på snorkingen med skinner

Snorkeskinner

Er en god natts søvn noe du bare drømmer om? Bli kvitt dagtrøtthet og føl deg opplagt igjen!

Skinnebehandling mot søvnapné og snorking er anerkjent og veldokumentert. Behandling av mild til moderat søvnapné og sosial snorking med skinner blir i dag benyttet i de fleste land i verden.

Hos Dentalia fremstilles en spesialtilpasset Somnodent-skinne for våre pasienter som sliter mer snorking eller søvnapné. Vår erfaring er at denne typen snorkeskinne er den mest brukervennlige og holdbare skinnen på markedet. Somnodent-skinnens effektivitet i behandling av snorking og søvnapné er belyst i mange studier, og behandlingseffekten er godt vitenskapelig dokumentert. Prinsippet bak behandlingen er at den spesialtilpassede bittskinnen skyver underkjeven litt fremover slik at tungen og muskulaturen i svelget strammes opp og dermed gir friere luftveier. Vi opplever at pasientene finner denne løsningen svært behagelig, da de både kan åpne og lukke munnen som normalt.

Snorkeskinnen brukes til å behandle snorking som pasienten opplever som irriterende og/eller skjemmes over.
Anti-apnéskinne til behandling av mild til moderat grad av søvnapné (pustestans). Søvnapné er en tilstand hvor en sovende person får pustestopp som varer lenger enn 10 sekunder. Det er varigheten på pustestoppet og antallet pustestopp i løpet av en natt som definerer alvorlighetsgraden av søvnapnéen. Har du pustestopp 10 ganger eller mer med en varighet på over 10 sekunder i løpet av en natt, bør du oppsøke din fastlege.


Hvem kan vi hjelpe med snorkeskinner?

  • Vanlige snorkere UARS ? upper airway respiratory syndrom
  • Mild til moderat form av obstruktiv søvnapné
  • Pasienter som ikke kan bruke CPAP ? pustemaske