Velkommen til Dentalia

Tilbake til behandlinger

Tannbleking

Bleking av tenner har blitt en vanlig metode for å gjøre misfargede eller gule tenner lysere.

Overflatemisfarging forårsaket av f.eks mat, drikke, sigaretter, snus o.l. kan tannlege eller tannpleier fjerne med pussing. Da benytter de enten en pussepasta eller Air-flow (saltblåsing) og du trenger ikke å bleke tennene. Om misfargingen derimot ligger dypere kan en bleking være løsningen. Det blekemiddelet som brukes tar seg inn, via sprekkene i emaljen, til dentinet som finnes under og bleker dette.

Det finnes et stort utvalg av ulike blekemetoder.  

Hos Dentalia bleker vi ikke før du har vært til en undersøkelse hvor vi sjekker tennene og tannkjøttet og vurderer om bleking er en god løsning for deg. Vi utfører da også en grundig puss slik at utgangspunktet for blekingen blir det beste. Hvis du har hull (karies) må dette behandles før du kan bleke.  

 

For sterke blekemidler er ikke bra. Vi bruker derfor svakere, mer skånsomme midler som må virke i lengre tid og gjerne ha flere repetisjoner. Blekingen vil derfor ta ca 7-10 dager ved hjemmebleking. Den mest benyttede blekemetoden er at vi fremstiller en blekeskinne spesialtilpasset til deg og som kan benyttes flere ganger. Etter at vi har vist deg hvordan blekemiddel og skinner skal benyttes gjennomfører du behandlingen selv hjemme. Det finnes midler for både dag- og nattbleking. Behandlingen gjentas frem til ønsket resultat vanligvis 7-10 dager.

Resultatet avhenger av årsaken til misfargingen og hvordan dine tenner responderer på blekemidlet. Varigheten er avhengig av hvordan du steller tennene dine og hva du utsetter dem for av mat, drikke etc. Unngå gjerne fargestoffer som gir misfarginger på tennene, som f.eks. de som finnes i tobakk, kaffe, te og vin, under og rett etter blekebehandlingen.  

Les mer om bleking på vår blogg.