Trygderefusjon


Trygderefusjon er en økonomisk støtteordning for enkelte pasientgrupper. Det er flere pasienter som har krav på økonomisk støtte til tannbehandling, uten at de nødvendigvis er klare over det. I enkelte tilfeller kan pasienter med spesielle behov få redusert en del av kostnadene for tannbehandling gjennom Helfo.

Din tannlege eller tannpleier vil etter en undersøkelse vurdere om du faller inn under en av de 15 innslagspunktene som kan gi deg rett til stønad for tannbehandling.


De 15 innslagspunktene er følgende:

 1. 1. Sjelden medisinsk tilstand.
 2. 2. Leppe-kjeve-ganespalte.
 3. 3. Svulster i munnhulen og tilgrensende vev.
 4. 4. Infeksjonsforebyggende behandling ved særlige medisinske tilstander.
 5. 5. Sykdommer og anomalier i munn og kjeve.
 6. 6. Periodonti (tannkjøttsykdom).
 7. 7. Tannutviklingsforstyrrelser.
 8. 8. Bittanomalier.
 9. 9. Patologisk tap av tannsubstans ved attrisjon/erosjon.?
 10. 10. Hyposalivasjon.
 11. 11. Allergiske reaksjoner mot tannrestaureringsmaterialer.
 12. 12. Tannskader ved godkjent yrkesskade.
 13. 13. Tannskader ved ulykke, som ikke er yrkesskade.
 14. 14. Sterkt nedsatt evne til egenomsorg.
 15. 15. Helt eller delvis tanntap, uten egne tenner i underkjeven.

Dersom du faller under en av innslagspunktene, er det vår plikt å sørge for at du får den refusjonen du har rett på. Hos Dentalia har alle tannleger og tannpleiere avtale med Helfo om direkte oppgjør, slik at du betaler din egenandel hos oss og Helfo dekker det resterende beløpet.

Godkjent egenandel i forbindelse med sykdommer og anomalier i munn og kjeve (stønadspunkt 5) og behandling av marginal periodontitt og periimplantitt, (stønadspunkt 6), teller med i opptjeningen til frikort for helsetjenester. Din tannlege eller tannpleier vil innrapportere godkjente egenandeler til den automatiske frikortordningen i Helfo.

Ønsker du mer informasjon? Les mer på https://www.helfo.no/regelverk... eller så kan du ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!